Miód spadziowy ze spadzi iglastej
Miód spadziowy nie jest tak popularny, jak wielokwiatowy, a szkoda ponieważ ma on cenne właściwości. Jest niezwykle przydatny w okresie przeziębień, bo oprócz tego, że wzmacnia organizm, to pomaga też leczyć istniejące infekcje. Miód spadziowy wykazuje działanie antyseptyczne, przeciwzapalne oraz wykrztuśne. Czy to nie ideał na okres jesienno-zimowy, zamiast leków i suplementów diety? Jest on polecany także osobom, które pracują w szkodliwych warunkach. Ma działanie odtruwające, przeciwzapalne, regulujące przemianę materii. Polecany jest również w chorobach układu krążenia, ma bardzo dobry wpływ na serce, a także stawy i układ nerwowy.
Miód spadziowy powstaje ze spadzi iglastej lub liściastej. Ja posiadam ten ze spadzi iglastej. Zamówiłam go w sklepie ze zdrową żywnością BioIndygo.PL. Jest to dobry miód z polskiej pasieki. Na etykietce słoika znajdziemy nawet informację z jakiego gospodarstwa pasiecznego pochodzi.
Opisywany przeze mnie miód ma charakterystyczną, ciemną barwę. Zabarwienie może być ciemnobrunatne, brunatno-zielonkawe albo prawie czarne. Zależne jest to od rodzaju drzewa z jakiego pochodzi. Ma bardzo gęstą, kremową konsystencję, ale nie ma problemu z rozsmarowaniem go na kanapce. Cechuje go wyrazisty, dość ostry smak i lekko żywiczny aromat. Spożywam go w różnej postaci, np. dodając rano do wody z cytryną, do wypieków, do smarowania pieczywa, koktajli i wszędzie tam, gdzie może być zamiennikiem cukru. Z reguły lubię każdy rodzaj miodu, ale ten cenię za wyjątkowy i charakterystyczny smak.
Przypomnę jeszcze, że jeżeli użyjecie kodu: zmojegopunktu5 uzyskacie 5% rabatu na cały asortyment.
Dajcie znać, czy lubicie miód i który rodzaj preferujecie? :)
Miód spadziowy powstaje ze spadzi iglastej lub liściastej. Ja posiadam ten ze spadzi iglastej. Zamówiłam go w sklepie ze zdrową żywnością BioIndygo.PL. Jest to dobry miód z polskiej pasieki. Na etykietce słoika znajdziemy nawet informację z jakiego gospodarstwa pasiecznego pochodzi.
Opisywany przeze mnie miód ma charakterystyczną, ciemną barwę. Zabarwienie może być ciemnobrunatne, brunatno-zielonkawe albo prawie czarne. Zależne jest to od rodzaju drzewa z jakiego pochodzi. Ma bardzo gęstą, kremową konsystencję, ale nie ma problemu z rozsmarowaniem go na kanapce. Cechuje go wyrazisty, dość ostry smak i lekko żywiczny aromat. Spożywam go w różnej postaci, np. dodając rano do wody z cytryną, do wypieków, do smarowania pieczywa, koktajli i wszędzie tam, gdzie może być zamiennikiem cukru. Z reguły lubię każdy rodzaj miodu, ale ten cenię za wyjątkowy i charakterystyczny smak.
Przypomnę jeszcze, że jeżeli użyjecie kodu: zmojegopunktu5 uzyskacie 5% rabatu na cały asortyment.
Dajcie znać, czy lubicie miód i który rodzaj preferujecie? :)
wyglada jak karmel w marsie:P
OdpowiedzUsuńhaha faktycznie :) ten ''karmel'' jednak jest o wiele zdrowszy ;)
Usuńmiód spadziowy z iglastej spadzi i gryczany to moje ulubione
OdpowiedzUsuńGryczany w zeszłym roku często jadłam, też lubię :)
UsuńJeszcze nigdy nie próbowałam ;o
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ♥ #Smile
Nasz blog - klik
Ja miodu żadnego nie lubię ale moja rodzinka bardzo sobie ceni miód .
OdpowiedzUsuńUwielbiam miody :)
OdpowiedzUsuńMniam samo zdrowie :)
OdpowiedzUsuńwow, takiego miodu jeszcze nigdy nie smakowałam
OdpowiedzUsuńNasza rodzinka bardzo lubi miody :D
OdpowiedzUsuńNigdy nie próbowałam, ale jakoś nie mogę się przekonać do miodów :C
OdpowiedzUsuńTakiego miodu jeszcze nie miałam, ja kupuję miód lokalnie.
OdpowiedzUsuńmiody uwielbiam ;)
OdpowiedzUsuńooo jaki miodzik takiego nie miałam masnego ;D
OdpowiedzUsuńnie jadłam jeszcze takiego a uwielbiam miody wszelkiej maści :)
OdpowiedzUsuńmniam :)
OdpowiedzUsuńZnam ten miodek :) też go zajadam. Z początku był płynny, a poleżał kilka dni i zrobił się gęsty. Lubię miód zamiast cukru do herbaty.
OdpowiedzUsuńuwielbiam miód w każdej formie :))
OdpowiedzUsuńobserwuję:)
http://probeautycorner.blogspot.co.uk/